Mini-concert Gregoriaans

Elke maand een half uurtje gregoriaans op zaterdagmiddag

Vanaf oktober starten we met een nieuwe traditie in de Dominicanenkerk. Iedere maand een half uurtje gregoriaans op zaterdagmiddag tijdens de kerkopenstelling. Hiervoor is de Schola Dominica in het leven geroepen.

De eerste uitvoering is op 31 oktober van 15:45 tot 16:15 uur. De tweede op 28 november, zelfde tijd. De Schola zingt vanaf het boven oratorium (hoekbalkon).  Bezoekers van de kerk kunnen blijven rondlopen, ze kunnen ook gaan zitten, wat ze maar willen. Gregoriaanse muziek wordt afgewisseld met bijvoorbeeld Taizéliederen of met renaissancemuziek. Zolang het maar aansluit bij de sfeer van het gregoriaans.

Wil je ook gregoriaans leren zingen? Schola zoekt nog nieuwe leden. Zie informatie hieronder.

 Het initiatief komt bij Maikel van Vilsteren vandaan. Hij vertelt: "Ik hou van gregoriaanse muziek. Met een vriend ga ik regelmatig kerken kijken, waar wij soms spontaan een stukje gregoriaans zingen. Zo ben ik op het idee gekomen om dit met vaste regelmaat in de Dominicanenkerk te doen. Ik kan leden van de Sschola eenvoudige stukken leren. Ik ben echter geen professioneel musicus of expert gregoriaans. Veel zullen we dus samen gaan ontdekken". Daarom is ook broeder Jozef Essing o.p. aangehaakt. Broeder Jozef helpt de Schola met de uitspraak, de muzieknotatie en geeft tekstuitleg.

De schola bestaat nu uit 10 mensen. Op het boven oratorium kunnen 16 mensen staan met inachtneming van anderhalve meter. Daarom zoekt de schola nog extra leden. Zo kunnen wij op elke laatste zaterdag van de maand een mooi koor garanderen, ook als er leden verhinderd zijn.

De Schola repeteert 2 maal per maand. De eerstvolgende repetitie is donderdag 1 oktober, van 19:00 uur tot 20:00 uur.

Interesse? Neem dan contact op met Maikel van Vilsteren, via info@maikelvanvilsteren.nl

31 okt. | 15.45 - 16.15 uur | gratis

Mini-concert Gregoriaans

Van: 31 okt. 15:45 uur
Tot: 31 okt. 16:45 uur
Locatie: Dominicanenkerk