Kloostercollege-Mijn heldere afgrond

Tickets bestellen: Kloostercollege-Mijn heldere afgrond

Kloostercollege-Mijn heldere afgrond (studenten)

€ 7,50
-0+

€0.00

Kloostercollege-Mijn heldere afgrond

€ 12,50
-0+

€0.00

Totaal:  €0.00

Betaal

Bij de betaling zal alleen je email adres bij de bestelling worden opgeslagen op ons systeem. Dit is vooral voor de aflevering van je tickets bedoeld en bij een onverhoopte annulering van het programma.

De betaalprovider zal uiteraard de betaling afhandelen en de benodigde gegevens op moeten slaan voor deze betaling.
Wanneer je ook aanvinkt je interesse op te willen slaan, zullen we (eventueel) op de hoogte stellen van soortgelijke programma's.

Kloostercollege-Mijn heldere afgrond

Zelden werd een boek zo snel een spirituele klassieker genoemd. Op 14 maart komt de Amerikaanse dichter Christian Wiman naar Zwolle voor een kloostercollege over zijn befaamde boek Mijn heldere afgrond, een poëtisch en mystiek geheel van een moderne zinzoeker. Wiman zal ook spreken over zijn boek 'He held radical light' dat voorjaar 2019 in Nederlandse vertaling verschijnt. De Nederlandse titel zal zijn: 'Radicaal licht'.

Christian Wiman (1966) formuleert met eigenzinnige puntigheid zijn worsteling met geloof, God en het leven met een kritisch inzicht die in de eerste plaats op zichzelf slaat. Bij Wiman speelde zijn ziekte een duidelijke rol, toen hij begon met bidden en een kerk binnenstapte. Er is sowieso al een ‘heuse schok’ nodig om ons los te wrikken uit de gebaande paden van ons leven en denken, legt Wiman uit. Hoe groot moet ‘de urgentie dan wel niet zijn, hoe elementair onze angst, om het hart los te schudden uit zijn routine en zijn ruïne?’ Gods stem is er altijd in ons leven, gelooft Wiman, maar ‘voor sommigen van ons is er verschrikking en pijn voor nodig om hem te kunnen horen.’ Overigens was naast zijn ziekte de opbloeiende liefde tussen hem en zijn toekomstige vrouw minstens zo belangrijk. Hij besefte dat er iets veel groters wakker werd in de wonderbaarlijke liefde die hij ervoer.

Hij deelt deze avond met ons zijn gedachtes en gedichten. 

Van: 14 maart 2019 20:00 uur

Tot 14 maart 2019 22:00 uur