Kloostercollege met Godfrey Nzamujo en Meino Smit

Tickets bestellen: Kloostercollege met Godfrey Nzamujo en Meino Smit

Kloostercollege met Godfrey Nzamujo en Meino Smit

€ 12,50
-0+

€0.00

Totaal:  €0.00

Betaal

Bij de betaling zal alleen je email adres bij de bestelling worden opgeslagen op ons systeem. Dit is vooral voor de aflevering van je tickets bedoeld en bij een onverhoopte annulering van het programma.

De betaalprovider zal uiteraard de betaling afhandelen en de benodigde gegevens op moeten slaan voor deze betaling.
Wanneer je ook aanvinkt je interesse op te willen slaan, zullen we (eventueel) op de hoogte stellen van soortgelijke programma's.

Kloostercollege met Godfrey Nzamujo en Meino Smit

Toen Godfrey Nzamujo vanuit Amerika terugkeerde naar het continent van zijn geboorte, verbaasde hij zich over wat hij aantrof: “van oost naar west zag ik mooie rivieren, een Afrika dat rijk was aan mogelijkheden, maar ik werd verschrikkelijk boos en gefrustreerd omdat ik me afvroeg hoe zo'n rijk continent zo arm kon zijn.”  

Als dominicaan liet broeder Godfrey zich inspireren door Dominicus, die zei: ‘studeer, bid en deel de vruchten ervan met je broeders om hen te bevrijden’. Dus zette broeder Godfrey de schep in het stuk grond dat hij in 1985, na lang aandringen, door de lokale overheid in toegewezen kreeg. Het was een stortplaats waar zelfs geen onkruid groeide. 

Toch ontstond juist daar het Songhai center: een innovatiefecologisch zero-waste landbouwcentrum. Voormalig voorzitter van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon was er te gast en zichtbaar geëmotioneerd door wat hij er aantrof: 'Ik had nooit gedacht dat ik dit te zien zou krijgen.’ 

Dit verhaal van hoop, leven en veerkracht brengt broeder Godfrey mee naar Zwolle. Hij is een week te gast in het Dominicanenklooster en op vrijdag kun je hem horen spreken tijdens het Kloostercollege. Tijdens de avond krijgt hij bijval van boer en onderzoeker Meino Smit die een uitdagende visie voor de Nederlandse landbouw ontwikkelde. Boeren en burgers: iedereen is uitgenodigd!   

Vrij 5 nov | Kloostercollege Godfrey Nzamujo & Meino Smit | 20.00 – 22.00u | 12,50 | Kerk 

Klik hier voor tickets

 

* Voor dit programma heeft u een coronatoegangsbewijs nodig, via de app of op papier

 

 

Van: 5 november 2021 20:00 uur

Tot 5 november 2021 22:00 uur