Expositie Via Dolorosa– door Cobi van Baars

Kunstenaar en schrijfster Cobi van Baars heeft een schilderijenserie gemaakt, de Via Dolorosa. Deze schilderijenserie wordt in de lijdenstijd geëxposeerd in het Dominicanenklooster. Op zondag 7 april wordt de expositie officieel geopend.

Op alle 14 schilderijen van van Baars zijn handen te zien. Deze handen verbeelden het menselijk lijden dat van alle tijden is. Een prachtige en aangrijpende schilderijenserie, geïnspireerd op de Kruisweg van Albert Servaes die permanent in de kloostergang te zien is.   

De Kruisweg van Albert Servaes dateert uit 1919. Het realistische en rauwe karakter van deze kruisweg stond in fel contrast tot de destijds gebruikelijke traditie van kruisweg. Dit zorgde ervoor dat de Kruisweg lange tijd niet vertoond mocht worden.

Met deze expositie van de Via Dolorosa van Van Baars is er een indrukwekkend serie schilderijen te zien in het Dominicanenklooster.

De expositie is te bezichtigen van 7 april t/m 5 mei tijdens de kerkopenstelling: dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur.

Expositie Via Dolorosa– door Cobi van Baars

Van: 2 mei 2019 13:30 uur
Tot: 5 mei 2019 17:00 uur
Locatie: Dominicanenklooster Zwolle | Assendorperstraat 29 | 8012 DE ZWOLLE