Expositie Broeder Dominicus 60 jarig professie

Eind augustus is er in de kloostergang een fascinerende tentoonstelling ter gelegenheid van het 60-jarig professiefeest van broeder Dominicus Zorn. Broeder Dominicus staat in de schijnwerpers en met hem vele andere lekenbroeders. Zij maakten het mogelijk dat de andere broeders zich, zonder de afleiding van huishouding en andere ondersteunende taken, konden wijden aan de dominicaanse missie.

In het eerste gedeelte van de tentoonstelling wordt anderhalve eeuw geschiedenis van de lekenbroeders in ongeveer 10 korte portretten belicht. Met o.a.Pius Sauveur (1815-1902) eerste lekenbroeder na de Reformatie, ingeschreven als ‘huisknecht’. Thomas Kok (1890-1970), die in Zwolle veel timmerwerk gedaan heeft. Isnardus van Aalst (1911-1990) door velen liefkozend “Issie” genoemd. En een latere generatie broeders die de ruimte kreeg om meer een eigen weg te gaan met o.a.: Willy Rams en Herman Scholten.

In het tweede deel wordt broeder Dominicus Zorn uitgelicht. Een portretreeks brengt het dagelijks leven van br. Dominicus in beeld. Het werk dat hij al 60 jaar -op de achtergrond en voor velen onzichtbaar- doet, komt naar voren in de tentoonstelling met foto’s van Kees Muizelaar.

Vanaf 24 augustus

Expositie Broeder Dominicus 60 jarig professie

Van: 30 aug. 10:00 uur
Tot: 30 sep. 17:00 uur
Locatie: Dominicanenklooster