Kloostercollege - De sjamaan, de dominicaan en ik

De sjamaan, de dominicaan en ik

 

‘Militant atheïst’ Willemijn Dicke schreef een boek over haar spirituele zoektocht, waarin dominicaan ‘pater Tycho’ een grote rol speelt. De sjamaan en ik kreeg in korte tijd drie herdrukken. De schrijver komt op 5 juni naar het klooster van Zwolle, de dominicaan zal in de geest aanwezig zijn.

Op 13 mei overleed pater Leo de Jong plotseling op Rhodos. We moeten het in dit kloostercollege zonder zijn aanwezigheid doen, maar beschikken wel over een recent tv-interview waarin hij zijn denken en voelen uiteenzet. 

De sjamaan en ik is ‘een nuchter, geestig verslag van een zoektocht naar zingeving’, zegt de ondertitel. Willemijn Dicke (1970) beschrijft haar innerlijke onrust en haar ervaringen met spirituele sessies bij allerlei gidsen en goeroes. Ze zegt haar baan op en raakt vrienden kwijt omdat hun gedeelde wereldbeeld – een diepe afkeer van alles wat met religie te maken heeft – verdwijnt. Haar spirituele zoeken is vooral een soort fladderen, totdat ze een dominicaan ontmoet, ‘pater Tycho’, die in haar thuisstad Rotterdam een cursus ‘mystiek op straatniveau’ geeft.

Op woensdagavond 5 juni is schrijfster Willemijn Dicke te gast in het Dominicanenklooster Zwolle. Programmamaker Arjan Broers zal haar ondervragen en het publiek erbij betrekken.

De avond, getiteld De sjamaan, de dominicaan en ik gaat over religieus zoeken en vinden in deze tijd, en wat we elkaar te leren hebben. Aanvang 20.00u

Kosten € 12,50 | Studenten € 7,50

 

Kloostercollege - De sjamaan, de dominicaan en ik

Van: 05 jun. 20:00 uur
Tot: 05 jun. 21:30 uur
Locatie: Dominicanenklooster Zwolle

Bestel tickets