Geslaagde klimaatmars

Ruim 35.000 mensen kwamen zaterdag 10 maart naar Amsterdam voor de klimaatmars. De gemeenschappelijke wens - een doortastend klimaatbeleid van het kabinet - gaf saamhorigheid. In de Dominicuskerk gaan de klimaatmars van start voor ruim 800 gelovigen, die ten minste 120 verschillende kerkenaanzichtigden. Het was hartverwarmend om te zien hoe, zorgzaam voor de schepping en zorg voor de schepping.

In de voorbereidingen van de kerkelijke deelname aan de klimaatmars trokken de GroeneKerkenactie (van Tear en Kerk in Actie), Micha Nederland, MissieNederland, A Rocha, en de Protestantse Kerk in Nederland samen op. De organisaties hopen dat de kerken ook de komende tijd laten zien dat zij inspirator en medetrekker kunnen zijn wanneer het gaat om het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Openingsdienst klimaatmars

Vooraf aan de klimaatmars vond de opening met gebedsmoment plaats in de Dominicuskerk in de Spuistraat. Met 800 bezoekers zat de kerk afgeladen vol. De dienst werd verzorgd door Eva Martens van de Dominicuskerk, bisschop Hendriks van de Rooms-Katholieke Kerk, Jan Wolsheimer van MissieNederland, scriba ds. René de Reuver van de Protestantse Kerk. Het was bijzonder om de verbroedering onder alle denominaties te zien. Kerken zijn in beweging gekomen en hebben hun stem laten horen.

Van de Dam naar het Museumplein

Door de Dominicuskerk vertrok de stoet naar de Dam, lopend achter de spandoeken 'Met heel je hart', 'Met heel je ziel', en 'Met heel je verstand'. Na geruime tijd kon er vanaf de Dam naar het Museumplein gelopen worden. Onder de deelnemers leefde het besef dat het nu echt de hoogste tijd is om stappen te zetten. Die urgentie waren duidelijk terug te zien in de leuzen op de spandoeken. Jong en volwassen waren afgelopen 10 maart naar Amsterdam later ondanks de stromende regen. De officiële telling van de politie wees uit dat er ruim 35.000 mensen aan de Klimaatmars hebben deelgenomen, een duidelijk signaal aan de overheid. 

Klik hier voor het volledige verslag.

 

Voor een verslag van Anneke Kuiper namens de werkgroep Groene Kerk klik hier .