UITVERKOCHT! Songs for Mary met Tim Knol en Maartje Wortel

Wat gebeurt er als een singer-songwriter en schrijfster uit de hectiek van hun eigen leven drie dagen gaan verblijven in een klooster? Op een plek waar het ritme van gebed, de gemeenschap en idealen je dag bepalen. Singer-songwriter Tim Knol en schrijfster Maartje Wortel gaan de uitdaging aan. Ze maken beiden - geïnspireerd op de gesprekken met broeders, een Maria-deskundige en tijd in de Maria-kapel een performance voor het project Songs for Mary die uitgevoerd worden in een eenmalige voorstelling. 

Mooie liedjes, teksten die verwonderen en je laten kennismaken met wat Tim en Maartje beleefd hebben in het klooster. Een unieke, eenmalige voorstelling van dit duo in de prachtige ambiance van het dominicanenklooster. Vanwege de corona-maatregelen is er beperkt plaats dus reserveer je tickets snel.

Songs for Mary is een samenwerking van Excelsior Recordings, Hedon Zwolle, IDKsessions en Dominicanenklooster Zwolle

Locatie: Dominicanenkerk (bij goed weer kloostertuin), Assendorperstraat 27, 8012 DE, Zwolle

Datum tijd: 5 september 2020 – 20.15 inloop 20.45 start show

Mede mogelijk gemaakt door de Leonardus Stichting

Tim Knol

Tim Knol brak in 2010 razendsnel door en maakte daarna op jonge leeftijd heel veel mee. Want Tim Knol speelde overal, grote festivals, grote zalen en lovende recensies. Het waren de gouden jaren voor Tim Knol die omgeven door topmuzikanten als Anne Soldaat langzamerhand volwassen aan het worden was in een muziekwereld waar niet alles rozengeur en maneschijn is. Speelplezier vond hij terug in het garagebandje The Miseries, blokkades werden opgeheven en langzamerhand verschenen in de loop der jaren de contouren van de Tim Knol die in 2018 met zijn derde album Cut The Wire kwam.

Maartje Wortel

Maartje Wortel is een Nederlandse schrijfster. Ze publiceerde korte verhalen in de literaire tijdschriften Passionate Magazine, De Brakke Hond en De Gids. Haar columns verschenen in NRC Next en Trouw. Maartje Wortel debuteerde in 2009 met de verhalenbundel Dit is jouw huis bij De Bezige Bij. In 2011 verscheen haar eerste roman Half Mens. In 2014 verscheen eveneens bij de Bezige Bij het goed onthaalde IJstijd. In 2015 kwam bij de opstartende uitgeverij Das Mag de verhalenbundel Er moet iets gebeuren uit. Daarna volgen in 2016 Goudvissen en Beton en in 2019 Dennie is een star.