Vieringen

VIERINGEN | OVERZICHT VIERINGEN  |  KOREN  |  KIND & JEUGD OP ZONDAG  | VIERING GEMIST  |  VERVOER

VIERINGEN

Elke zaterdag en zondag is er een viering. Het zijn vieringen met koor, piano en orgel, bijbellezing, een overweging, Brood en Beker. In een open sfeer wordt er gezongen en gepreekt, en er zijn momenten van stilte om ons leven en samenleven steeds opnieuw te verdiepen en te vieren. Voor de kinderen is er elke zondag een crèche en een kindernevendienst in twee leeftijdsgroepen. Elke eerste en derde zondag van de maand is er na de viering koffie drinken in de refter.

AANVANGSTIJDEN

Vieringen in de kerk: zaterdag 18:30 uur en  zondag 10.00 uur
Vespers in het koorgedeelte: vrijdag 19.00 uur
Eucharistievieringen in de kapel: woensdag en vrijdag 9.00 uur

CHRCH APP

Deze app is bedoeld om bij te dragen aan de collectes zonder contant geld maar met je telefoon.  De gebruiksaanwijzing van deze app kunt u hier lezen.

 

VERHALEN

Verhalen van mensen die zich thuis voelen bij de dominicanen Zwolle

CORINNE VAN NISTELROOIJ pastor in de Dominicanenkerk

Laatst was ik bij een lezing in Waanders in de Broeren. Na afloop zat er buiten op mijn fiets een houten poppetje onder de snelbinder. Op een briefje stond: “De wereld is mooier met jou.” Het raakte me dat een onbekende dit tegen me zei. Het is een hedendaagse verschijning van het oeroud christelijk inzicht dat iedereen van waarde is. Dit voorbeeld heb ik gebruikt in een preek. Zo verbind ik het dagelijks leven met de oude verhalen.

In de kerk mag je op adem komen

Mensen hebben soms een vastgeroest beeld over de kerk en God. Alsof God de wereld in zijn hand heeft en de kerk denkt de waarheid in pacht te hebben. Maar in de kerk gaat het over mensen die samen zoeken naar een wereld zoals God bedoeld heeft. Het gaat dus over het léven, over samenleven.

Kom maar gewoon binnen om te kijken bij een viering. Je hoeft niet te knielen, je hoeft niet ter communie te gaan. In de kerk mag je op adem komen. Jij bent hierbij welkom.

LEES HET HELE VERHAAL VAN CORINNE >>>

Comments are closed.