Openstelling en rondleiding

Openstelling en rondleiding

De Dominicanenkerk is van oorsprong een kloosterkerk en sinds 1965 ook een Rectoraatskerk (parochie). We zijn een katholieke geloofsgemeenschap waar iedereen welkom is en die open wil staan voor ontwikkelingen in kerk en samenleving.

 

Kerk en klooster zijn plekken waar mensen van vandaag samenkomen om te vieren, te studeren en zich te bezinnen. Dit is in lijn met de traditie van de Dominicanenorde die een eigen positie heeft binnen de wereldwijde katholieke Kerk. Bijbelse verhalen trachten we telkens weer te vertalen naar het hier en nu.

 

Dit betekent een voortdurend zoeken naar de juiste balans tussen persoonlijke en gemeenschappelijke geloofsbeleving en tussen reflectie, studie en handelen in de maatschappij. Voor velen uit Zwolle en de wijde omtrek is deze benadering de reden om voor deze gemeenschap te kiezen.

 

OPENSTELLING

U kunt in de kerk terecht voor: een stiltemoment, het opsteken van een kaarsje, een gesprek, informatie over de vele activiteiten in kerk en klooster, vragen over het monument, kerkelijke vieringen en kloosterleven, en voor het kopen van religieuze artikelen zoals rozenkransen, iconen, kruisjes, ansichtkaarten, enzovoort.

 

De Dominicanenkerk is OPEN op DINSDAG t/m ZATERDAG: 13.30 – 16.30 UUR

Deze openstellingstijden gelden niet als de kerk in gebruik is voor bijvoorbeeld een uitvaart of wanneer de kerk verhuurd is. Voor informatie hierover kunt u contact leggen met het klooster.

RONDLEIDINGEN

Wat is er afgebeeld op de prachtig gekleurde ramen? En wat betekenen die figuren op de vloer in het koorgedeelte? Tijdens een rondleiding vertellen we daar graag over. Ook het klooster komt hierbij aan bod. Wat was de functie van dit gebouw, en wat doen we er nu?

Dit dominicaanse klooster is geen museum. Het is een bewoond huis. Daarnaast zijn er vele activiteiten, zoals lezingen, cursussen, open dagen. En waarom komen elk weekend 350 mensen naar de vieringen? Wat vinden ze daar? Tijdens de rondleiding vertellen we hier ook over.

Iedere eerste zaterdag van de maand, met uitzondering van januari en juli is er een rondleiding in de kerk en de kloostergang.

De kerk is open vanaf 13.30 uur. Vanaf die tijd wordt ook het Adema-orgel bespeeld.

  • Aanvang rondleiding: 14.00 uur in de kerk, ingang Assendorperstraat 27
  • Duur: ± 1,5 uur
  • Opgave niet nodig
  • Kosten € 5,– pp, kinderen gratis.

GROEPEN

Rondleidingen voor groepen kunnen ook op andere tijden en dagen plaatsvinden. Neemt u hiervoor contact met ons op rondleidingen@kloosterzwolle.nl | 038-4254400