Kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren

Kinderen in de kerk

KLOOSTERCLUB - OP REIS MET RUTH

We zitten allemaal thuis, niemand mag op reis in tijden van Corona. Daarom gaan we met de Kloosterclub juist wél op reis. Want in de bijbelverhalen wordt wat afgereisd. 

We gaan eerst op reis met Ruth. Ruth komt als vreemdeling in Bethlehem wonen. Ze heeft geen man, geen kinderen en geen geld. Toch helpt God haar. Hoe zal dat aflopen?

In zes weken leren we Ruth kennen. We leren wat het betekent om een vreemdeling te zijn en om trouw te blijven aan je familie. 

Wanneer?     Elke zondag, 9:15 uur

Wie?             Kinderen van 4 t/m 11 jaar (kindernevendienst B en C)

Waar?           Thuis via Zoomsessie, aanmelden via kloosterclub@kloosterzwolle.nl (als u eerder al bent aangemeld hoeft dat niet opnieuw)

 

Buiten corona-tijd

Kinderen (0-13 jaar) zijn van harte welkom in de kindernevendienst. Voorafgaand aan de viering kunnen ze gebracht worden in de Aula, ouders wordt verzocht niet mee naar binnen te komen. Dit kan elke zondag, samen met hun ouders, ongeacht de letter van hun achternaam.

CRÈCHE
Voor alle kinderen van 0-5 jaar. We gaan samen spelen in de Aula. Als het mooi weer is, kunnen we buiten voetballen. Er zijn fietsjes, puzzels, knutselspullen etc. Vaak drinken we tussendoor ook nog een bekertje ranja. Voor aanvang van de viering worden de kinderen door hun ouders naar de Aula gebracht en na afloop weer opgehaald. Voor meer info kun je terecht bij Jeannet van Giezen: email 

KINDERNEVENDIENST B
Voor alle kinderen van 5 t/m 8 jaar. De kinderen horen een verhaal, we praten samen over wat er verteld is. En vaak wordt er daarna geknutseld. Na de start van de viering gaan de kinderen samen met de begeleiders en het lichtje vanuit de kerk naar het Studium in het klooster. Voor meer info kun je terecht bij Lucinda Dol: email 

KINDERNEVENDIENST C
Voor alle kinderen van 8 t/m 13 jaar. We steken een kaarsje aan, delen wat er gebeurd is afgelopen week. Vaak hebben we een aantal weken lang een thema, iets met kerk en de wereld om ons heen. Dan luisteren we naar een verhaal of kijken een filmpje. Na de start van de viering vertrekken de kinderen samen met de begeleiders en het lichtje uit de kerk. Voor meer info kun je terecht bij Janetta de Cuba: email 

BACKSTAGE