Kerk

Kerk

Alle vieringen zijn te volgen via KerkTV. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Klik hier voor het ROOSTER en de OVERWEGINGEN

Versoepelingen coronamaatregelen per zaterdag 25 september 

In navolging van het advies van de Nederlandse bisschoppen en het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken hebben we besloten om de 1,5m afstandsregel bij kerkbezoek los te laten.

  • In het middenschip zullen alle banken weer vrij te gebruiken zijn. De transepten reserveren we voor mensen die graag 1.5m afstand willen houden.
  • Geef elkaar de ruimte, zowel bij het kiezen van een plaats als bij het lopen door de kerk.
  • Er is geen maximum aantal bezoekers meer.
  • Bezoekers van vieringen hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien omdat dit niet past bij het karakter van de Kerk.
  • Communie zal uitgereikt worden met gelaatsscherm en gewassen handen, de pincet vervalt.
  • Koren blijven voorlopig met max 15 zangers zingen. Bij goede ervaring zullen we dit langzaamaan opschroeven.

Koorrepetities kunnen wel met het hele koor.

  • We geven nog geen collectemandjes door, de collecte blijft voorlopig na de viering bij de deur.

Plaatsengeld kan tijdens de offerande naar de hoek van de bank.

  • Op zaterdag vieren we weer in het koorgedeelte.
  • De gewone basisregels blijven: blijf thuis bij klachten en laat u testen, was uw handen, houd afstand en zorg voor frisse lucht.

 

VIEREN, STUDEREN & BEZINNEN

De Dominicanenkerk is van oorsprong een kloosterkerk en sinds 1965 ook een Rectoraatskerk (parochie). We zijn een katholieke geloofsgemeenschap waar iedereen welkom is en die open wil staan voor ontwikkelingen in kerk en samenleving.

Kerk en klooster zijn plekken waar mensen van vandaag samenkomen om te vieren, te studeren en zich te bezinnen. Dit is in lijn met de traditie van de Dominicanenorde die een eigen positie heeft binnen de wereldwijde katholieke Kerk. Bijbelse verhalen trachten we telkens weer te vertalen naar het hier en nu. Dit betekent een voortdurend zoeken naar de juiste balans tussen persoonlijke en gemeenschappelijke geloofsbeleving en tussen reflectie, studie en handelen in de maatschappij. Voor velen uit Zwolle en de wijde omtrek is deze benadering de reden om voor deze gemeenschap te kiezen.