Troost Tuesday

Troost Tuesday

‘Al het schoone is waar.’ zei de dominicaan Thomas van Aquino ooit. In deze tijd van nepnieuws, complottheorieën en onzekerheid is niks zo fijn dan af en toe op te laden en je te verwonderen aan het schone van de kunsten. Hier delen wij het schoone wat in ons klooster te zien of ontstaan is. Elke dinsdag komt daar wat bij. 

26 januari | jouw zin van het leven
Ook op de Grote Markt in Zwolle kwamen gisteren relschoppers samen. We schrikken van deze gebeurtenissen in onze mooie stad.

Dat de Grote Markt ook de plek kan zijn waar je het juist hebt over wat het leven de moeite waard maakt, bewezen we met deze krijtbordkapel vol met 'zinnen van het leven'. Inspirerende songsteksten, levensmottos, die Zwollenaren met zich meedragen.

 
 
19 jan. | Troostgedicht | Hein van der Schoot | De buik deed zeer
 
12 januari Troostgedicht | Hein van der Schoot | Het kantelende perspectief
 
 
22 december | Kerstengeltjes, help je mee?
Iedereen kan de komende week een kerstwens aanleveren bij het klooster. Want waar droom je van? Wat kan jouw leven lichter maken? We zorgen ervoor dat de wensen een plek krijgen op de engeltjes in de kerstboom die in de kerk staat.
Op verschillende momenten kun je dit rechtstreeks meemaken via kerkdienstgemist.nl
 
Op 23 december tijdens de kloosterochtend, en na afloop daarvan om 11:00-11:30 uur
Op 24 december in de ochtend van 11:00-11:30 uur en in de middag van 15:00-15:30 uur worden de wensen in de boom gehangen.
Op 25 december van 11:15-11:45 uur worden de wensen in de boom gehangen.
 
Wensen kun je doorgeven via whatssapp: 06- 41904395 of de receptie van het klooster: 038-4254400.
 
 
15 december | Ardie Son op celoo
 
 
8 december | Troostgedicht Schipperen door stadsdichter Jeroen Kraakman
 
1 december | Troostgedicht Hoop door stadsdichter Jeroen Kraakman
 
24 november | Broeder Jan Laan de straat op
Hier worden wij nou blij van! Even terugduiken in herinneringen aan een mooi jubilieumjaar toen de dominicanen 800 jaar bestonden. Broeder en 'kwajongen' Jan Laan was uitermate geschikt om allerlei verrassende pop-upacties uit te halen. Zo gingen we met een mini-kroeg en een krat bier de straat op. Br. Jan Laan weet ons ook met zijn eigen ideeen nog elke dag te verrassen!
 

17 november | Songs for Mary Maartje Wortel

'Lieve Maria, u heeft mij niet nodig om te kunnen bestaan, u heeft zoals ik heb begrepen over de hele wereld vele fans, maar om u te kunnen laten bestaan in mij heb ik mezelf nodig en dat is nu juist iemand waar ik tot nu toe liever niet te lang bij stil heb gestaan.' - Maartje Wortel -

We zijn allemaal wel eens bang, ook al geven we dat liever niet toe. Maartje Wortel, schrijfster, was eigenlijk bang voor Maria of misschien wel meer voor zichzelf. Ze schreef een moedige, kwetsbare brief aan Maria nadat ze drie dagen voor het project Songs for Mary in het klooster verbleef.
 
Nieuwsgierig hoe Maartje tot de brief gekomen is? Kijk dan naar de docu van Songs for Mary via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=h9CdoJHEGsk&t=16s
 

10 november | Songs for Mary Tim Knol

'Sometimes life, leads you astray
Light a candle, forget all the pain
You don’t want the memories to die
Light a candle, feed the flame.'

- Tim Knol -

Afgelopen najaar verbleef singer-songwriter Tim Knol drie dagen in het klooster. Daar ontdekte hij hoe waardevol het aansteken van een kaarsje kan zijn. Het bracht hem terug bij herinneringen aan zijn oma die thuis bij haar Maria ook altijd kaarsjes brande. Tim schreef er een prachtige song over. Luister 'm hier.

Nieuwsgierig hoe hij tot het liedje gekomen is? Kijk dan naar de docu van Songs for Mary via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=h9CdoJHEGsk&t=16s

Of lees het interview met Tim en Maartje Wortel op Lazarus: https://www.lazarus.nl/artikel/2020/10/lieve-maria-ik-ken-u-niet-interview-maartje-wortel-tim-knol-in-het-klooster