Meditatie Maandag

Meditatie Maandag

Meditatie Maandag 'De weg naar binnen' 

Onderbreek je bezigheden en ga - al is het maar even - de weg naar binnen. We zijn vaak zo gericht op alles om ons heen, op wat er gedaan moet worden, op het scherm voor ons, dat we onszelf vergeten. Als je lijf een huis was, is er dan iemand thuis of is het er een beetje leeg? Als je lichaam een klooster was, hoe ga je dan de weg naar binnen? En waar is de bron? In deze tweede serie van Meditatie Maandag staan we elke week stil bij een plek in het klooster én bij een deel van ons lichaam.

1 maart 

Vandaag de buitentuin en de oren, het horen. In de ommuurde tuin naast het klooster raakt het lawaai van de straat naar de achtergrond en begin je de vogels al beter te horen. Hoe is het voor jou als je, mét de geluiden die er altijd al zijn, eens wat meer naar binnen hoort?  

22 februari 

15 feb | Winter Intermezzo

Eerst waren er de waarschuwingen. Toen was er de ijzige wind en het vallen van de sneeuw. Ik bleef thuis en dacht aan m’n werkplek in het klooster. Aan de woorden, op het venster gekleefd. Een collega gaf een tijd geleden bij haar afscheid dit raamgedicht. Als blijvende groet en, wie weet, als stille hint.
De start van de nieuwe reeks meditatiemaandagen laat nog een weekje op zich wachten. Er kwam winter tussendoor. Met het raamgedicht in m’n gedachten liep ik dichtbij huis door de Amersfoortse sneeuw. Vandaag zal ze ongetwijfeld smelten. - Susanne de Jong-Tennekes
 

8 feb | voorproefje 

 

Meditatie Maandag | De negen gebedshoudingen van Dominicus

Lukt het je niet goed rust te vinden en uit je hoofd te komen in deze onzekere tijden? Doe dan mee met het mediatiemoment op maandag. Elke maandag om 12 uur kan je meedoen aan een digitaal gebed waarin je even verstilt, bewust wordt van je lijf en op adem kan komen. Elke week een nieuwe meditatie en terug te kijken op een moment die jou past. 

 

1 feb | terugblik

Reeds 10 afleveringen hebben we gemaakt. We hopen dat je rust vond in deze onzekere tijd. We nemen even een weekje de tijd om terug en vooruit te kijken hoe we verder gaan. Neem vandaag ook zo'n moment en kijk 1 van de afleveringen terug. 

25 januari 

18 januari

 

11 januari

 

21 december

14 december

 

7 december

30 november

23 november

16  november

9 november