Filmtip Vrijdag

Filmtip Vrijdag

Meer thuis betekent ook meer kans om inspirerende films te bekijken. Elke vrijdag nieuwe filmtips. 

15 jan | Inspirerend én waargebeurd

Zoek je een film om vanaf je bank en met een zak pocorn te bekijken? En wil je ook een inspirerend en waargebeurd verhaal? Bespaar jezelf de zoektocht op Netflix, we hebben er twee voor je uitgezocht, allebei te zien via netflix.

The Boy Who Harnessed The Wind (2019) speelt zich af in Malawi waar de puber William Kamkwamba een plan bedenkt om zijn dorp te redden van de hongerdood. Een ontroerend en hartverwarmend drama.

Kalushi (2018) vertelt het verhaal van de 19-jarige Solomon Mahlungi in zijn vrijheidstrijd tijdens de apartheid in Zuid-Afrika. Het is een film vol positieve energie die de kracht van mensen laat zien.

11 dec | Corpus Christi

Hans Schoorlemmer, pastor in het Dominicanenklooster over Corpus Christi (2019)

“Deze film gaat over een Poolse zware jongen die zijn tuchtschool ontvlucht en in een dorpje voor priester wordt aangezien. Daniel speelt priester en wordt priester en wint het vertrouwen van de, door een trauma verdeelde, gemeenschap. Een film waar agressie en verlangen naar wraak hand in hand gaan met genadeloosheid en liefde”

Genre: Pools drama

Te zien voor 8,50 via picl.nl/films/corpuschristi

Trailer

 

4 dec | Queens Gambit

Judith Prins, jongerencoach bij ImpacterZwolle, over de miniserie Queens Gamblit (2020).
 
“De serie is eigenlijk één lange film uit de jaren 50 die start in een weeshuis, waar het meisje Beth dankzij de conciërge haar schaaktalent ontdekt en uitgroeit tot een schaakgenie. Ze heeft als jonge vrouw een underdog positie in de door mannen gedomineerde schaakwereld maar de film speelt tegelijk met die verwachtingen en aannames. Tegelijkertijd komt met roem ook de worsteling hier goed mee om te gaan.” Genre: coming of age en kostuumdramafilm. Te zien via Netflix
 
Trailer:

 

27 november| I'm not an easy man

Rik Zweers, Freelance theoloog en programmamaker voor het klooster over de film I’m not an easy man (2018):

“Damien gaat slapen in een wereld waar mannen, zij het vaak onbewust, de dienst uit maken en wordt wakker in een wereld waar de rollen omgekeerd zijn: een plassende vrouw op straat en mannen in sexy korte broekjes en geharste benen. Een grappige en luchtige film die het toch ook lukt om je na te laten denken over genderrollen en seksisme”

Genre: romantische komedie Te zien via: Netflix

20 november | Leviathan

Vandaag van Wilhelm Weitkamp, docent aan ArtEZ over Leviathan (2014)
“De Russische Kolya gaat de strijd aan met een corrupte burgemeester en de Staat en krijgt daarbij hulp van zijn vroegere vriend en advocaat Dmitry. De dorpspriester vergelijkt Kolya’s strijd met die van de Bijbelse figuur Job, maar het is de vraag of Kolya er net zo goed van afkomt als Job” Genre: Russische dramafilm
 
 

13 november | The Lobster

Een tip van Daniël Kehanpour, jongerenpastor in Assen en flexwerker in het klooster.

“The Lobster (2015) schotelt een wereld voor waarin single’s niet mogen bestaan. Binnen 45 dagen moeten de alleenstaanden een partner vinden anders worden zij verandert in een dier. Het is een absurde en dystopische film die niet voor één betekenis te vangen is” Genre: Grieks-Britse sciencefictionfilm