Programma

Programma

GROND op het witte doek

We vertonen tweemaal een film of documentaire die raakt aan de thematiek van ‘GROND’. Helaas doen we dat nog online. De film zal worden ingeleid en er is ruimte voor nabespreking. Mocht je interesse hebben, meld je dan aan door een gratis ticket te bestellen. Klik hier

Op zaterdag 29 mei zal de filmavond online plaatsvinden. We kijken de film ‘Good Things Await’, waarin zowel de schoonheid als de strubbelingen naar voren komen van het leven op de boerderij van de Deense boer Niels Stokholm. De film zal worden ingeleid en er is mogelijkheid tot nabespreking. Kijk hier de trailer:  (wij kijken de film met Nederlandse ondertiteling)

Data: zaterdag 29 mei, woensdag 28 juli | 19:30 - 21:30

Lessen van Godfrey

In een serie van vier maandelijkse bijeenkomsten zullen we vanaf mei ons richten op broeder Godfrey’s visioen van ‘radicale relationaliteit’. Een groot visioen van bevrijding en gerechtigheid, dat diep ingrijpt op de bestaande systemen in landbouw en economie. De bijeenkomsten zijn open voor wie wil, en zullen zolang nog nodig is in hybride vorm aangeboden worden (online en offline). Aanmelden voor de bijeenkomst kan hier. 

Data van programma: 19 mei, 16 juni, 22 september, 20 oktober. 19:30 - 21:00

GROND landwerkdagen

Op biologisch-dynamische tuinderij de Warmoezerij in Zwolle is een stuk grond beschikbaar gesteld voor het project ‘Erfgoedzaden’ van VELT. Leo Oosterloo staat aan de wieg van dit project, dat in het leven is geroepen om een aantal oude landrassen te vermeerderen. Deze oude rassen dragen veel meer leven en kiemkracht in zich dan de zaden die door de grote bedrijven ter verkoop verstrekt worden. Het is een project dat het robuuste leven wil bevorderen, en om die reden heeft het Dominicanenklooster in Zwolle ervoor gekozen zich daaraan te verbinden. Dat doen we door een aantal ‘landwerkdagen’ te houden waarop mensen de kans krijgen hun handen uit de mouwen en in de aarde te steken. Allemaal naar eigen kunnen en fysieke mogelijkheden. En er wordt samen gegeten, dus ook lunchbereiders en koffieschenkers zijn van harte welkom. Het wordt een feestje!

Data van de landwerkdagen (zaterdagen): 19 juni, 17 juli, 14 augustus, 18 september, 16 oktober | 10:00 - 14:00.

Er is koffie, thee & lunch. Aanmelden via programma@kloosterzwolle.nl aanbevolen met het oog op eten en drinken.