Activiteiten en programma’s voor jongeren

et jongerenwerk vanuit het Dominicanenklooster Zwolle ontmoet graag jongeren in Zwolle en vanuit heel Nederland om met hen na te denken over de ‘trage vragen’ van het leven, kritisch te kijken naar de wereld om hen heen, stilte te zoeken en met elkaar op te trekken. Iedereen, ongeacht achtergrond of geloofsovertuiging nodigen we uit om mee te doen aan activiteiten en ontmoetingen die we organiseren.

Informatie over bestaande en nieuwe activiteiten in 2016 vind je op onze Facebookpagina 't WasdoM.Kloosterweekenden voor scholen, kerken en andere groepen

oek je met je groep een unieke locatie om te verblijven met tieners en/of jongeren? En wil je eens beleven hoe het is om in een klooster te verblijven? Boek dan onze jongerenlocatie 't WasdoM voor een kloosterweekend. Je kunt de locatie huren voor je eigen programma maar we staan vooral open om een bijdrage te leveren aan jullie programma. Dit kan door middel van een rondleiding, gesprek met een broeder en eventuele workshops op maat. Mail naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken) voor de mogelijkheden en prijzen.Rondleidingen voor (hoge)scholen en andere jongerengroepen

anuit het Jongerenwerk biedt het klooster verschillende soorten rondleidingen aan speciaal voor jongerengroepen:

Speurtocht door kerk & klooster
Wat doet die grote toren in de kerk? En wat betekenen de afbeeldingen in de mozaïekvloer? Wonen hier nog mensen? Jongeren gaan zelf op zoek naar de antwoorden aan de hand van een boekje.

Meditatieve rondleiding
In stilte loop je door kerk en klooster, op zoek naar een plek die inspireert, vragen oproept of misschien vervlogen herinneringen ophaalt.

Klassieke rondleiding
Vrijwillige rondleiders van het Dominicanenklooster hebben een schat aan kennis die ze met enthousiasme overdragen aan de toehoorders.

Willen jullie een rondleiding uitbreiden met een workshop, maaltijd of het bijwonen van een viering? Dat kan! Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier.

Prijs: €3,- per deelnemer

Ontmoetingsavonden Jonge Mantelzorgers

eb jij een broertje, zusje die ziek is of beperkt is? Of is één van je ouders ziek of verslaafd? Je bent niet alleen: 1 op de 4 jongeren is jonge mantelzorger. Je ben van harte welkom op de avonden voor jonge mantelzorgers. Wil je een keer komen kijken? Mail dan naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)wat is er te doen deze maand?
‹‹ feb apr ››
Z M D W D V Z
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31