Kerst in het klooster klonk als een klok!

28/12/2017

Wat was het mooi en warm deze kerstdagen in het Dominicanenklooster. Op vele manieren en met zoveel mensen. Ruim 3500 mensen zijn in 24 uur de deur van het klooster door gegaan. Allen mochten delen in een sfeervolle kerst en een hartverwarmende kerstboodschap.

OH HOLY NIGHT

Beluister ‘oh holy night’van het Aquinokoor, gezongen tijdens de kerstvieringen.

BACKSTAGE | BIJDRAGE SERIOUS REQUEST

In het 3e weekend van de advent heeft de backstage met de verkoop van chocolademelk en lekkers maar liefst €230,00 euro opgehaald. Geweldig! En ze hebben het zelf naar het Glazen Huis gebracht. (Op de foto: Yael Tuin)

 

 

 

 

GEZINSVIERING KERSTAVOND

Op kerstavond hoorden en zagen we het verhaal van de soldaat. Hoe hij door de geboorte van Jezus veranderde van een vechtlustige soldaat voor de keizer naar een soldaat van de Vrede. Een mooie viering in een bomvolle kerk. Waar ook ruimte was om in stilte te bidden. Met een enthousiast jeugdorkest en een koor van 45 kinderen! (Foto’s: Sieneke Spiegel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KERSTAVOND | KNIELEN VOOR HET KIND…

In de prachtig gezongen nachtmissen op kerstavond kwam pastor Corinne van Nistelrooij met een blijde boodschap. Zij refereerde naar het recente rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau waarin de gemiddelde Nederlander zijn leven hoge cijfers geeft. “Anno 2017 lijken wij het meest op de koningen die het Kind komen bezoeken”, zo sprak zij. De koningen knielen neer voor het kwetsbare Kerstkind. Wat betekent dat voor ons? Waar knielen wij voor?

Lees de overweging van kerstavond terug >>>

KINDJE WIEGEN | 1e KERSTDAG

Zoals elk jaar was op 1e kerstdag ‘s middags het klooster open voor de allerkleinsten. Met meer dan 120 kinderen met hun (groot)ouders, ooms en tantes werd het een geweldige middag. Zeester had een klein zeesterretje gekregen. Eekhoorn en kikker gingen op bezoek met een ster als cadeau. Er werden kerstliederen gezongen, een sfeervolle route door het klooster gelopen een ster geknutseld. Alle sterren werden opgehangen boven de kerststal. En natuurlijk was er het echte kerstverhaal. (foto’s: Dick van Peer).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BEDANKT

Al deze activiteiten waren niet mogelijk zonder de betrokkenheid van vele vrijwilligers.
Hartelijk dank aan een ieder die zich heeft ingezet voor dit prachtige kerstfeest in kerk en klooster.

Last modified: 28/12/2017

Comments are closed.