Levensmomenten

LEVENSMOMENTEN   DOPEN  |  EERSTE COMMUNIE  GROEIZEGEN  |  VORMSEL  |  TROUWENZIEKENZEGEN & ZIEKENZALVING  |  OVERLIJDEN & UITVAART

LEVENSMOMENTEN

De kerk is er voor elke dag: om een kaarsje op te steken, tot rust te komen, of een viering mee te maken.
Maar soms zijn er bijzondere momenten in je leven. Je hebt een kindje gekregen, of wilt trouwen. Je wilt katholiek worden, of je opgroeiende kinderen een zegen meegeven. Er is iemand ziek, of iemand gaat overlijden.

Bij al deze levensmomenten is het kostbaar om daar in de kerk vorm aan te kunnen geven door een viering.

VERHAAL

Verhalen van mensen die zich thuis voelen bij de dominicanen Zwolle

KIM OTTE is productmanager, kerkganger en vrijwilliger

Op een zondag bezochten mijn man en ik een dienst in de Dominicanenkerk. Ik zat vol mitsen en maren over de kerk. Als kind was een bezoek aan de kerk een drama. Je zat een uur in de kerk en had geen idee waarvoor. Maar het voelde meteen goed. Er was een vrijheid van denken. Ik had het idee dat de preek speciaal voor mij geschreven was. Het ging over breed accepteren van elkaar. Al mijn vragen over de kerk werden beantwoord. Na de dienst besefte ik dat ik me hier thuis voelde.

Een spuitluier onder het dopen

We wilden onze dochter dopen. Hoe geef je dat oude ritueel opnieuw vorm? Hoe zet je het woord van God om in iets dat bij ons past? In de reguliere kerk is het geloof wat algemener. De Dominicanen zetten het geloof in het nu. Dopen is zelf een mooie spirituele handeling. De oude elementen van water, zout en olie krijgen een nieuwe betekenis. Het zijn pure elementen die je terugbrengen naar de bron van het leven.

Bij mijn dochter hadden we nooit last van vieze luiers. Ze was voor de doopviering door opa en oma helemaal in een nieuwe witte doopjurk gestoken. En natuurlijk kreeg ze precies op het moment van de doop een gigantische spuitluier. Het pure wit was vies geworden. Dat konden we wel waarderen. Zo is het leven. Uiteindelijk was het onze dienst met ons verhaal.

LEES HET HELE VERHAAL VAN KIM OTTE >>>

Comments are closed.