Kerkgebouw

penstelling kerk
De Dominicanenkerk is open voor breed publiek en te bezichtigen op de volgende tijden en dagen:
Dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 uur tot 16.30 uur

Zaterdag van 13.00 uur tot 16.30 uur
Neem een kijkje in kerk en klooster door het bekijken van de 3D rondleiding

Bijzonderheden van deze kerk zijn o.a. de prachtige glas-in-lood ramen, een groot schilderij van Willem van Konijnenburg, de mozaïekvloer en de koorbanken in het koorgedeelte , het Adema-orgel en de kroon boven het altaar

Men kan in de kerk terecht voor:
- een stiltemoment;
- het opsteken van een kaarsje;
- een gesprek;
- informatie over de vele aktiviteiten in kerk en klooster;
- vragen over het monument, kerkelijke vieringen en kloosterleven
- het kopen van religieuze artikelen zoals rozenkransen, iconen, kruisjes, ansichtkaarten enz.

Plattegrond kerkgebouw
De hoofdingang ligt aan de Assendorperstraat 27. Voor rolstoelgebruikers is er via het ijzeren hek links naast de kerk een hellingbaan naar een aparte toegang halverwege de kerk. Deze toegang is open na aanmelding/afspraak vooraf. Meer >>
image image image

Rondleidingen

at mooi is (meestal) de eerste reactie van bezoekers. Het is hun eerste indruk van een neo-gothische kerk waar het licht gefilterd wordt door gebrandschilderde ramen.
Maar wat is er eigenlijk te zien in die kerk? Niet alleen de kleuren van de ramen, er is ook iets op afgebeeld. Wat is dat? En wat betekenen die figuren op de vloer in het koorgedeelte?
Tijdens een rondleiding vertellen we daar graag over. En over het kloostergedeelte van het complex. Wat was vroeger de functie van dit gebouw, en wat doen we er nu?
Dit dominicaanse klooster is geen museum. Het is een bewoond klooster (mannen en vrouwen). Daarnaast zijn er vele activiteiten, zoals b.v. het Wasdom (jongerencentrum), het Thomashuis (voor studie en bezinning). En waarom komen elk weekend 350 mensen naar de vieringen, wat vinden ze daar? Tijdens de rondleiding vertellen we ook hierover.
Ongeveer 2000 mensen per jaar mogen we rondleiden: scholen, familie- en vriendengroepen, vrouwenverenigingen, personeelsverenigingen, kerkenraden, koorgroepen,en nog veel meer. Belangstelling van jong tot oud !

Ook U bent welkom!

Iedere 1e zaterdag van de maand, met uitzondering van de maanden januari en juli, is er een rondleiding in kerk en kloostergang.

De kerk is open vanaf 13.00 uur. Vanaf 13.30 uur worden op het Adema orgel bewerkingen uitgevoerd van verschillende componisten.
Aanvang rondleiding: 14.00 uur in de kerk, ingang Assendorperstraat 27

Duur: ± 1,5 uur
Opgave niet nodig. Kosten € 3,-- pp, kinderen gratis.
Rondleidingen voor groepen kunnen ook op andere tijden en dagen plaatsvinden.
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)

Kerkverhuur

ehalve voor kerkelijke parochie-activiteiten kan de kerkruimte op basis van kerkverhuur, per dagdeel, ook ten dienste worden gesteld van concerten en andersoortige bijeenkomsten, meer >>

Kom snel binnen voor een rondleiding in kerk en klooster.


Het Adema-orgel

et orgel is gebouwd in 1912 door de Amsterdamse orgelbouwer P.J. Adema. Het is een frans-romantisch orgel met 2 manualen en vol pedaal, oorspronkelijk voorzien met 25 registers. In 1961 is het uitgebreid tot 36 registers door H. Schreurs en voorzien van de gebruikelijke speelhulpen en koppelingen. In 1979 werd het orgel geheel gerestaureerd en geëlektrificeerd. Het orgel heeft nu 2371 pijpen, de grootste is 5,80 meter, de kleinste is 13 millimeter. Het front heeft 68 sprekende pijpen en is verder versierd met vergulde houten engelen. De vrijstaande speeltafel staat midden voor het orgel en heeft een Latijnse tekst: 'gij hebt de wind tot uw bode gemaakt'. Het orgel is voor in de kerk geplaatst, in het koorgedeelte, en mede door de goede akoestiek leent het zich uitstekend voor concerten.
Lees hier verder.


Adema-orgel (klik op afbeelding voor grotere foto)

image

Voor het afspreken van aparte (groeps)vieringen, concerten,
geluidsopnamen e.d. gelieve men zich tijdig tevoren, zo mogelijk schriftelijk, te wenden tot: Dick Verdegaal
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)

Bereikbaar: dinsdag van 10.00-12.00 en 14.00-16.00 uur, tel. 4254400

Contactadres: Rectoraat St. Thomas van Aquino
t.a.v. Kerkverhuur
Assendorperstraat 29, 8012 DE Zwolle

wat is er te doen deze maand?
‹‹ feb apr ››
Z M D W D V Z
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31