Jeugd & jongeren

innen de Domicaanse parochie is voor de jeugd in iedere leeftijd wel iets te doen, of tijdens de kerkdiensten of buiten de vieringen om in groepen en clubs. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten. Lees meer

Overzicht van de jeugdgroepen

Dopen

Je kind laten dopen; dat is niet meer vanzelfsprekend. Als je hiervoor kiest, dan heb je daar over nagedacht en samen over gepraat. Met je partner, met de pastor of met andere doopouders. De Dominicanenkerk biedt de ouders van dopelingen twee avonden aan om zich voor te bereiden op de doop van hun kind. lees meer >>

Crèche ( 0- 5 jaar )

De crèche is bedoeld voor kinderen van 0 tot 5 jaar. De crèche heeft een duidelijke oppasfunctie en stelt u als ouders van jonge kinderen in de gelegenheid om naar de kerk te gaan. U kunt uw kind of kinderen brengen tussen 9.45 en 10.00 uur en na de dienst kunt u ze weer ophalen in dezelfde ruimte. Lees meer >>


Kindernevendienst B ( 5 – 8 jaar )

Leuk, boeiend, verrijkend, gezellig, zinvol. Zomaar wat kreten die horen bij de kindernevendienst groep B. Tijdens de zondagsvieringen wordt iedere zondag een kindernevendienst georganiseerd voor twee leeftijdsgroepen. Lees meer >>

Kindernevendienst-C ( 8 – 12 jaar )

Elke week wordt ook voor de kinderen van 8 tot 12 jaar een eigen leuke bijeenkomst georganiseerd met hun leeftijdsgenoten. De kinderen starten in de normale zondagsviering, maar gaan al snel naar een andere ruimte voor hun eigen viering. Vaak zijn de vieringen in de kleine of grote refter, maar soms ook bijvoorbeeld in de kloostertuin. Lees meer >>

Backstage

Jeugdkerk op zondagmorgen voor jongeren vanaf 12 jaar / begeleid door 18+ ers
Aanvang: 10.00 uur
Plaats: ’t Wasdom
Data: 18 sept / 16 okt / 20 nov / 18 dec / 15 jan 2017De Eerste Communie

De Eerste Communie is een nieuwe stap in de katholieke opvoeding, die met de doop begonnen is. Kinderen vanaf groep 4 van de basisschool kunnen hier aan deelnemen. Vaak zijn het kinderen uit de groep van Kindernevendienst B, maar dit is niet noodzakelijk. Samen met hun ouders en de leden van de werkgroep gaan de kinderen dit leuke en bijzondere traject in.
• Dinsdag 24 januari 2017 | 20.00 uur | informatieavond voor ouders
• Zondag 7 mei 2017 | 10.00 uur | Eerste Communie-viering.

Lees meer >>

De Groeizegen ( 11 – 12 jaar )


Aan het eind van de basisschool kunnen de kinderen deelnemen aan het Groeizegen-project. Onder leiding van een enthousiaste groep vrijwilligers wordt er een aantal bijeenkomsten georganiseerd, voor de kinderen én voor de ouders.
Aan de hand van een thema worden deze avonden op een leuke en gezellige manier vorm gegeven. Dit jaar is het thema: "Ik spring... maar niet alleen !" Een prachtig thema om deze bijzondere levensfase van de kinderen met elkaar te bespreken.
• Woensdag 15 februari 2017 | 19.00-20.15 uur | informatie-avond voor ouders en kinderen
• Zondag 11 juni 2017 | 10.00 uur | Viering Groeizegen
Info en aanmelding bij: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)


Acolieten / Misdienaar

De acoliet heeft een bijzondere en leuke taak. Je helpt bij de kerkdienst. Je draagt speciale kleding, namelijk een wit gewaad met een koord om je middel. Maar wat is nou precies je rol tijdens de dienst ? Lees meer >>


Jong en Oud Vieringen ( Gezinsvieringen )

Jong en Oud Vieringen zijn leuke themavieringen met mooie verhalen, waarin veel is te zien en te zingen. Deze vieringen worden vier keer per jaar gehouden voor iedereen vanaf een jaar of 5 en ouder. Tijdens deze vieringen is er geen Kindernevendienst, omdat het natuurlijk leuker is, dat deze groep kinderen in de viering aanwezig is, omdat deze vieringen speciaal op deze leeftijd gericht zijn.
Lees meer >>
De eerstvolgende vieringen zijn op:
9 okt 2016 10.00 uur
24 dec 2016 18.15 uur


De Kloosterbende (12 – 15 jaar )

De Kloosterbende is een hartstikke gezellige groep jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar, die één keer in de maand op de eerste vrijdagavond van de maand bij elkaar komt in de ruimte “Octopus” in de catacomben van het klooster. De avonden beginnen om zeven uur en duren tot half negen.
Met een nieuwe club vrijwilligers worden superleuke avonden georganiseerd, waar jij je leeftijdsgenoten kunt ontmoeten.
Data: 2 sept / 7 okt / 4 nov / 2 dec / 13 jan 2017

Chill in
Ontmoetingsgroep op vrijdagavond voor jongeren (vanaf 4e klas middelbare school) met een mix van gezelligheid en verdieping.
Er zal natuurlijk heerlijk worden gechilld maar we zullen ook praten over onderwerpen die door de jongeren zelf worden aangedragen.
Data: 16 sept / 14 okt / 11 nov / 16 dec / 20 jan 2017

Jongerengroep 18 +

Een keer per maand op dinsdag, van 20.00 - 22.00 uur.
Een groep van jonge mensen van 18 jaar en ouder uit de Dominicanenkerk en de Jeruzalemkerk die bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen over thema’s die hen bezig houden. Vaak gebeurt dit aan de hand van het lezen van een deel van een bijbelboek, maar ook andere vormen zijn mogelijk.
Informatie: bij Corinne van Nistelrooij 038- 4254400 of via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)


Aartsbisdom

et aartsbisdom organiseert allerlei activiteiten voor tieners en jongeren, waaronder een reis naar Israel in augustus. Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de jongerenwebsite van het aartsbisdom, klik hier

Palmpasen met kinderen op zondag 9 april 2017 om 10.00 uur

ok dit jaar organiseren we op palmzondag weer een palmpasenprocessie in de gangen van het klooster. De kinderen met hun palmpasenstokken gaan daarbij voorop.Voorbereiding

Wij willen u als ouders vragen met uw kinderen thuis een palmpasenstok te maken naar het model dat hieronderwordt afgebeeld.
image

Op deze palmpasenstok ontbreken de palmtak en het broodhaantje. Maar tijdens de kinderneven-dienst die na de processie plaatsvindt, worden die er samen met de kinderen op geplaatst. De begeleiders nemen in de stoet een mand met palmtakken mee. Wij zorgen dat er haantjes zijn.

Begin van de viering

Op palmzondag lezen we na de opening van de viering het verhaal van Jezus’ intocht in Jeruzalem. Daarna worden de palmtakken gewijd en lopen we al zingend met elkaar in processie door de kerk en het claustrum. De kinderen gaan daarbij met hun versierde palmpasenstok voorop.

Kindernevendienst

Aan het eind van de processie gaan de kinderen naar hun eigen viering. Daar wordt verteld hoe het verhaal verder gaat nadat Jezus met palmen is binnengehaald. Ze horen dan de verhalen van ‘witte donderdag’, ‘goede vrijdag’ en ‘stille zaterdag’. Als de haan in het verhaal 3x heeft gekraaid krijgen ze een haantje om op de stok te zetten.

image

Vóór de communie (KND C) en vóór de zegen (KND B) keren de kinderen met de palmpasenstokken terug naar de kerk.

Na de zegen gaan ze samen met de voorganger in de stoet de kerk uit (korte route).

Pasen met kinderen op zaterdag 15 april 2017 om 18.30 uur

eze gezinsviering op weg naar Pasen is voor kinderen met hun (groot)ouders.
Jong & oud zijn welkom!

De vrienden van Jezus zitten na zijn dood in het donker bedroefd bij elkaar.


'Wanneer was het nog goed?', vragen ze zich af.

'Zal het ooit weer licht worden?'

image

Pasen met kinderen op zaterdag 15 april 2017 om 18.30 uur


Voorganger Corinne van Nistelrooij, zang Aquinokoor, werkgroep Jong & Oudwat is er te doen deze maand?
‹‹ feb apr ››
Z M D W D V Z
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31