Dominicanenkerk DOET

PRESENTEERBLAD KIND | JEUGD | JONGEREN | WERKGROEPEN DIACONIE | WERKGROEPEN LITURGIE | WERKGROEPEN PAROCHIEOPBOUW

DOMINICANENKERK DOET

Heel veel klussen en projecten worden door en in samenwerking met vrijwilligers gedaan. Het streven is om met elkaar, betaald en onbetaald, een levendige Dominicaanse  geloofsgemeenschap te realiseren waar kwalitatief goed werk geleverd wordt en waarin de christelijke traditie op een eigentijdse wijze tot uitdrukking komt.

WERKGROEPEN

De vrijwilligers zijn vrijwel allemaal verbonden aan een werkgroep. De werkgroepen zijn ingedeeld in vier beraden: Catechese, Diaconie, Liturgie en Parochieopbouw. De eerste 3 beraden worden in samenwerking met de verantwoordelijke pastor aangestuurd door een ‘team’ van 2 personen. Parochieopbouw wordt rechtstreeks aangestuurd door de parochiesecretaris. Deze kunt u bereiken via kerk@kloosterzwolle.nl

VERHAAL

VERHALEN VAN MENSEN DIE ZICH THUIS VOELEN BIJ DE DOMINICANEN ZWOLLE

 

Joke is 69 jaar en 25 jaar getrouwd. Ze hebben 3 kinderen en 5 kleinkinderen tussen de 11 en 20 jaar. Joke haakt de spreien voor de hospice. Ze houdt van puzzelen. Twee keer per week gaat ze zwemmen en één keer naar de fitness. Joke is vrijwilligster en gepensioneerd.

Op de eerste dag dat ik in het klooster kwam en de deur achter me dicht trok, was het alsof ik een mantel over me heen kreeg. Het is een mantel van rust en ruimte, een mantel van respect voor elkaar. Ik ben als vrijwilliger in de keuken begonnen. Vervolgens vroegen ze me of ik de boekjes voor de kerkdienst wilde drukken. Nu ben ik ook één keer per maand gastvrouw als de kerk overdag open is. Ik kom hier al 27 jaar. Mijn man moest na 30 jaar bij zijn werk weg. Hij is vrijwilliger geworden bij het klooster. Ik ben met hem meegekomen.

De mensen in het klooster hebben respect voor me. Ze ontvangen me altijd vriendelijk en geven complimenten. Zo had ik de Caraïbische groep geholpen bij een feestelijke dag. De volgende zondag vloog een dame uit de groep me om de nek, zo dankbaar was ze. Het brengt me veel plezier om hier vrijwilliger te zijn. Ik doe het met liefde. We gaan hier zorgvuldig met elkaar om. Ik ben hier ingestapt en nooit meer weggegaan.

LEES HET HELE VERHAAL VAN JOKE SCHULLER >>>

Comments are closed.