Dominicaan Carlos Spoor overleden

07/08/2017

Vanmorgen overleed in Nijmegen dominicaan Carlos Spoor: docent, missionaris, talenwonder, prediker en een hartelijke medebroeder.

Carlos Spoor werd op 17 maart 1932 in Den Haag geboren. Daar doorliep hij het gymnasium van het Aloysius College.

Op 25 oktober 1955 legde hij zijn eerste professie af in de Nederlandse provincie van de dominicanen en op 25 juli 1961 werd hij tot priester gewijd.

Als prediker was hij met name actief als docent en pastor in Nederland en het buitenland. Hij heeft onder meer gewerkt in het Caribische gebied, Finland en Zuid-Afrika.

Carlos had een warm hart voor de oecumene zowel voor de protestants-christelijke kerken als voor de oosters-orthodoxe kerken.

Velen zullen Carlos nog kennen als één van de leden van het Giordano Bruno huis te Utrecht waar hij als pastor actief was in de beide (voormalige) Utrechtse dominicaanse parochies.

Carlos was een zeer belezen dominicaan, een hartelijke medebroeder, een talenwonder en muzikaal begaafd.

Na de opheffing van het Giordano Brunohuis in 2007 woonde hij met de dominicaanse leek Ellen-Maria Spijkerman in Deil. In die regio was Carlos actief als assistent-voorganger, totdat het niet meer kon. De ziekte van Alzheimer maakte dit jaar een opname in Aqua Viva noodzakelijk.

Zijn uitvaartviering zal plaatsvinden op zaterdag 12 augustus om 11.00 uur in de Rooms Katholieke Kerk de Heilige Kruisverheffing, Voorstraat 21 te Beesd.

Na afloop van de viering zal zijn dode lichaam in stilte gecremeerd worden.

Bron:

Dominicaan Carlos Spoor overleden

Last modified: 07/08/2017

Comments are closed.