De Stichting

tichting Dominicanenklooster ZwolleOrganisatie
De dominicaanse activiteiten en de dominicaanse aanwezigheid in Zwolle zijn ondergebracht in een stichting met de naam Stichting Dominicanenklooster Zwolle.
De Stichting zoekt naar mogelijkheden om het klooster, met behoud van de inspiratiebronnen, ook financieel gezond te houden. Zij heeft tot doel het bevorderen en doen uitvoeren van dominicaanse activiteiten in Zwolle en omstreken. Hiertoe ondersteunt ze zowel de bestaande gemeenschapsvormen als nieuwe vormen en activiteiten die draagvlakken kunnen zijn om de dominicaanse aanwezigheid te continueren.


image image image

Het Bestuur van de Stichting
Het bestuur heeft als opdracht om een financieel draagvlak te creëren en te bewaken om het doel van de Stichting waar te kunnen maken. Zij stimuleert de geledingen in hun streven naar vernieuwing.

imageimage

Geledingen als vorm van verkondiging:

ectoraat St. Thomas van Aquino
Het Thomashuis
Dominicaans Vormingsproject voor jongeren "'t WasdoM."


image image image

Geledingen als vorm van gemeenschapsleven:

ommuniteit van de broeders
Twee dominicaanse leken
Kloosterhofimage image image

Vertrouwenspersonen

en veilige omgeving
Binnen het Dominicanenklooster in Zwolle en de geloofsgemeenschap van het Rectoraat vinden we de manier van omgaan met elkaar belangrijk. Iedereen moet zich hier prettig en veilig kunnen voelen. Dit kan alleen als je elkaar in zijn of haar waarde laat en elkaar met respect behandelt.
Dit betekent dat binnen klooster en kerk geen enkele vorm van ongewenst en/of intimiderend gedrag, zoals pesten, agressie, seksuele intimidatie, discriminatie of het aanzetten hiertoe, wordt getolereerd.
De Dominicaanse gemeenschap Zwolle vraagt van alle betrokkenen, beroepskrachten en vrijwilligers, parochianen en/of andere bezoekers, dat zij meewerken aan het naleven van goede omgangsvormen met elkaar.
Door de stuurgroep en het stichtingsbestuur zijn vertrouwenspersonen aangesteld bij wie de vrijwilliger terecht kan met zijn melding over aantasting van zijn of haar persoonlijke integriteit.

Vertrouwenspersonen
De vertrouwenspersoon binnen Klooster en Rectoraat is het eerste aanspreekpunt voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft over gedrag dat als ongewenst wordt ervaren. De vertrouwenspersoon biedt een onafhankelijk luisterend oor en is behulpzaam bij het zoeken naar een goede voortgang. De informatie wordt strikt vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld, en alle stappen worden in nauw overleg met u gezet.
De vertrouwenspersoon is aanspreekbaar voor allen die op één of andere manier betrokken zijn bij Klooster en Rectoraat.

Wie zijn de vertrouwenspersonen en hoe kun je ze bereiken?

Herman Scholten, .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken) tel. 06-253479710
Yvonne Riemeijer, .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken) tel. 06-42968018
Kees Nypels, .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken) tel. 06-12167753Vacatures

wat is er te doen deze maand?
‹‹ feb apr ››
Z M D W D V Z
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31